Pradžia
Naujienos
Renginiai
Skelbimai
Žurnalas „Mano sodyba“
Klausk specialisto
Augalų katalogas
Sodo spalvų virtuvė

Dėmesio!

Naujausi leidiniai

2018 m. Nr. 3 (51)
Žolynų žurnalas
Plačiau »
2018 m. Nr. 81
Augalų pasaulis – Viendienės
Plačiau »
2018 m. Nr. 10
Mano sodyba
Plačiau »

Mano saldus patiekalas

  Spausdinti

Gaminti ir dalintis atradimais virtuvėje smagu! 
   
 

Varškės „kankorėžiai“
 
Iš saldžių varškės sūrelių sulipdome „kankorėžius“, juos papuošiame migdolų riešutais, pabarstome cukraus pudra ir cinamonu.
Tai ne tik skanus desertas, bet ir puošmena kalėdiniam stalui.
 
Rima Vaniarchina

 

Vaisinis tortas su agaru
 
Į formą pripjaustome įvairių vaisių: kivių, bananų, mandarinų, vynuogių, granatų.
 
Pusėje litro vandens ištirpiname apie  0,5 l medaus ar kondensuoto pieno.
Įdedame pusę šaukštelio ciberžolės (geltona spalva), saldžiosios ceratonijos (šokolado spalva), raudonųjų burokėlių sulčių (raudona spalva), dilgėlių sulčių (žalia spalva) – priklausomai nuo to kokios spalvos torto norėsite.
Į kitą 0,5 l šalto vandens indą įdedame 3–4  arbatinius šaukštelius agaro miltelių ir maišydami užviriname.
Supilame ištirpusį agarą į medaus sirupą, išmaišome ir užliejame ant vaisių. Vėsiname, kol sustings.
 
Zita Užkuraitienė 

 

Pyragas „Diena ir naktis“
 
Ingredientai: 3 kiaušiniai, 200 g cukraus, 250 g miltų, 200 g grietinės. 100 g sviesto, 1 šaukštas kakavos, žiupsnelis sodos.
 
Kiaušinius išplakame su cukrumi, beriame miltus, sodą, pilame grietinę ir išlydytą sviestą, viską gerai išmaišome. Pusę masės supilame į kepimo formą, pateptą aliejumi. Į kitą dalį masės beriame kakavą, ją gerai išmaišome ir ją supilame ant pirmos masės viršaus. Keliose vietose baltą ir tamsią masę sumaišome. Kepame 40 minučių.
 
Gražina Kozlovska 

 

Varškės ir mėlynių uoginės pyragas
 
Pyragui reikės: 3 kiaušinių, 250 g margarino, 1 stiklinės cukraus, 2 nubrauktų šaukštelių sodos, miltų tiek, kad tešla neliptų prie rankų, mėlynių uogienės, 500 g varškės, vanilinio cukraus.
 
Margariną sutriname su cukrumi, į išplaktus kiaušinius beriame sodą, viską sumaišome ir beriame miltus. Tešlą padaliname per pusę. Vieną dalį rankomis išminkome ir išklojame kepimo formos dugną. Tešlą subadome šakute, kad būtų skylutės ir iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje pakepame, kol ant viršaus atsiranda plutelė. Ant iš orkaitės ištraukt ir atvėsinto pagrindo pilame mėlynių uogienę, dedame varškę sumaišytą su vaniliniu cukrumi ir puse plakto kiaušinio. Ant viršaus dedama likusi tešla, ji taip pat subadoma šakute, jos viršus patepamas likusiu kiaušinio plakiniu. Kepame, kol pyrago viršus paruduoja.
 
Renata Radivilovič

 
 

Šiandien

  Spalio 22, pirmadienis.
  Saulė teka 08:02, leidžiasi 18:04.
  Mėnulis teka 17:52, leidžiasi 04:45.
  Mėnulis Avine 09.58, pilnėjantis, II ketvirtis. Priešpilnis spalio 16 d.
  Donatas, Mingedė, Viltaras, Aliodija.
  Vaisių diena. Skinkite rudeninius obuolius, uogas greitam vartojimui. Šaldykite vaisius, daržoves. Suskubkite laiku nuskinti žieminius obuolius, kad vaismedžiai iki žiemos spėtų sukaupti pakankamai maisto medžiagų atsargų ir neapšaltų. Po skynimo giliai supurenkite pomedžius. Nesodinkite tos pačios grupės vaismedžių į anksčiau augusių vietą. Blogiausiu atveju sėklavaisinius – į kaulavaisinių vietą, ir atvirkščiai. Geriausią ir šilčiausią kampelį skirkite žieminėms obelims, vėlyvosioms kriaušėms.Nepalankus metas tręšti, ravėti, pradėti džiovinti vaisius, žoleles.
  Rudenį nakties metai, o dienos sprindis.

Apklausa

Kada baltinate vaismedžių kamienus?

 El. paštas: redakcija@sodospalvos.lt, tel. (8 5) 275 2082