Pradžia
Naujienos
Renginiai
Skelbimai
Žurnalas „Mano sodyba“
Klausk specialisto
Augalų katalogas
Sodo spalvų virtuvė
Prenumeratos loterija
Atsisiųsk žurnalą "Sodo spalvos" NEMOKAMAI!

Dėmesio!

Naujausi leidiniai

2017 m. Nr. 11
Sodo spalvos
Plačiau »
2017 m. Nr. 3 (47)
Žolynų žurnalas
Plačiau »
2017 m. Nr. 78
Augalų pasaulis – Kambariniai medeliai
Plačiau »

Mano saldus patiekalas

  Spausdinti

Gaminti ir dalintis atradimais virtuvėje smagu! 
   
 

Varškės „kankorėžiai“
 
Iš saldžių varškės sūrelių sulipdome „kankorėžius“, juos papuošiame migdolų riešutais, pabarstome cukraus pudra ir cinamonu.
Tai ne tik skanus desertas, bet ir puošmena kalėdiniam stalui.
 
Rima Vaniarchina

 

Vaisinis tortas su agaru
 
Į formą pripjaustome įvairių vaisių: kivių, bananų, mandarinų, vynuogių, granatų.
 
Pusėje litro vandens ištirpiname apie  0,5 l medaus ar kondensuoto pieno.
Įdedame pusę šaukštelio ciberžolės (geltona spalva), saldžiosios ceratonijos (šokolado spalva), raudonųjų burokėlių sulčių (raudona spalva), dilgėlių sulčių (žalia spalva) – priklausomai nuo to http://alllandscapedata.com/index.php/viagra-for-sale-on-the-internet/ kokios spalvos torto norėsite.
Į kitą 0,5 l šalto vandens indą įdedame 3–4  arbatinius šaukštelius agaro miltelių ir maišydami užviriname.
Supilame ištirpusį agarą į medaus sirupą, išmaišome ir užliejame ant vaisių. Vėsiname, kol sustings.
 
Zita Užkuraitienė 

 

Pyragas „Diena ir naktis“
 
Ingredientai: 3 kiaušiniai, 200 g cukraus, 250 g miltų, 200 g grietinės. 100 g sviesto, 1 šaukštas kakavos, žiupsnelis sodos.
 
Kiaušinius išplakame su cukrumi, beriame miltus, sodą, pilame grietinę ir išlydytą sviestą, viską gerai išmaišome. Pusę masės supilame į kepimo formą, pateptą aliejumi. Į kitą dalį masės beriame kakavą, ją gerai išmaišome ir ją supilame ant pirmos masės viršaus. Keliose vietose baltą ir tamsią masę sumaišome. Kepame 40 minučių.
 
Gražina Kozlovska 

 

Varškės ir mėlynių uoginės pyragas
 
Pyragui reikės: 3 kiaušinių, 250 g margarino, 1 stiklinės cukraus, 2 nubrauktų šaukštelių sodos, miltų tiek, kad tešla neliptų prie rankų, mėlynių uogienės, 500 g varškės, vanilinio cukraus.
 
Margariną sutriname su cukrumi, į išplaktus kiaušinius beriame sodą, viską sumaišome ir beriame miltus. Tešlą padaliname per pusę. Vieną dalį rankomis išminkome ir išklojame kepimo formos dugną. Tešlą subadome šakute, kad būtų skylutės ir iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje pakepame, kol ant viršaus atsiranda plutelė. Ant iš orkaitės ištraukt ir atvėsinto pagrindo pilame mėlynių uogienę, dedame varškę sumaišytą su vaniliniu cukrumi ir puse plakto kiaušinio. Ant viršaus dedama likusi tešla, ji taip pat subadoma šakute, jos viršus patepamas likusiu kiaušinio plakiniu. Kepame, kol pyrago viršus paruduoja.
 
Renata Radivilovič

 
 

Šiandien

  Lapkričio 23, ketvirtadienis.
  Saulė teka 08:05, leidžiasi 16:06.
  Mėnulis teka 11:56, leidžiasi 20:00.
  Mėnulis Vandenyje 22:14, pilnėjantis, I ketvirtis. Jaunatis lapkričio 18 d.
  Adelė, Doviltas, Klemensas, Liubartė
  Šv. Klemensas, Žvejų diena. Lietuvos karių diena.
  Žiedų diena. Baltinkite medžius. Purenkite, kalkinkite dirvą, dezinfekuokite. Remontuokite, valykite, tvarkykite, vėdinkite namus, rūsius ir kitas patalpas. Nepalanku sėti, sodinti, laistyti.
  Blėstančios anglys prieš gerą orą žaruoja.

Apklausa

Ar užsisakytumėte elektroninę „Sodo spalvų” prenumeratos versiją?

 El. paštas: redakcija@sodospalvos.lt, tel. (8 5) 275 2082