Pradžia
Naujienos
Renginiai
Skelbimai
Žurnalas „Mano sodyba“
Klausk specialisto
Augalų katalogas
Sodo spalvų virtuvė
Prenumeratos loterija
Atsisiųsk žurnalą "Sodo spalvos" NEMOKAMAI!

Dėmesio!

Naujausi leidiniai

2017 m. Nr. 3 (47)
Žolynų žurnalas
Plačiau »
2017 m. Nr. 78
Augalų pasaulis – Kambariniai medeliai
Plačiau »
2017 m. Nr. 11
Mano sodyba
Plačiau »

Namai

  Spausdinti

  Šparaginės pupelės – į virtuvę!

Šparaginės pupelės subręsta ne vienu laiku, todėl skinamos atrankiniu būdu beveik mėnesį. Už kitas pupeles pranašesnės tuo, kad daugelio veislių ankštis galima konservuoti, kaupti atsargas šaldiklyje, taip pat galima dar šviečias – tik iš daržo – mesti į puodą ar keptuvę. Ką gardaus pagaminti iš šparaginių pupelių?


Šparaginių pupelių salotos

Jums reikės:
400–500 g jaunų šparaginių pupelių, 1 indelio konservuotų kukurūzų, 2–3 didelių pomidorų, 3 stiklinių aliejuje pakepintų batono kubelių.
Padažui: 5 šaukštai majonezo, 5 šaukštai grietinėlės, truputis druskos ir cukraus.

Gaminimas:
Ankštis apvirkite pasūdytame vandenyje ir supjaustykite stačiakampiais gabalėliais. Sumaišykite su 500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator at webmaster@stat-counters.net to inform them of the time this error occurred, and the actions you performed just before this error.

More information about this error may be available in the server error log.

Additionally, a 500 Internal Server Error error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

kukurūzais ir sudėkite į įdubusią lėkštę, viduryje padarykite duobutę. Kraštus papuoškite pomidorų ketvirčiais ir batono kubeliais.
Stiklinėje suplakite padažo produktus. Jį supilkite į duobutę tarp pupelių.

Šparaginės pupelės su obuoliais

Jums reikės:
500 g šparaginių pupelių, 1 obuolio, 150 g fermentinio sūrio, 1 svogūno, 4 šaukštų majonezo, 1 šaukšto smulkiai supjaustytų krapų, 1 šaukštelio maltos arba smulkiai pjaustytos citrinos žievelės, druskos, cukraus, 1 šaukšto citrinos sulčių.

Gaminimas:
Pupeles išvirkite pasūdytame vandenyje, atvėsinę supjaustykite 1 cm ilgio gabaliukais. Obuolį rupiai sutarkuokite ir iš karto apšlakstykite citrinos sultimis. Svogūną supjaustykite nedideliais gabaliukais. Sūrį sutarkuokite rupiai. Viską sumaišykite, sudėkite citrinos žieveles, krapus, majonezą, paskaninkite cukrumi, pasūdykite ir išmaišykite.

Šparaginės pupelės marinate (žiemai)

Marinatui reikės:
1 l 1,2 proc. acto, 20 g druskos, 80 g cukraus, 2–3 lauro lapelių, kelių grūdelių kvapiųjų pipirų, šakelės krapų, 2 griežinėlių krieno, skiltelės česnako.

Gaminimas:
Supjaustytas šparaginių pupelių ankštis 3 minutes pavirkite vandenyje. Išgriebkite ir šaltame vandenyje staigiai atšaldykite. Sudėkite į stiklainius, užpilkite marinatu, kad apsemtų, ir kaitinkite 100 °C temperatūroje 40 minučių. Iškaitintus stiklainius sandariai uždarykite.

Džiovintos šparaginės pupelės (žiemai)


Paruoštas šparaginių pupelių ankštis 5 minutes pavirkite pasūdytame vandenyje. Išgriebkite ant audeklo, supjaustykite 1–1,5 cm ilgio gabalėliais ir džiovinkite 70 °C temperatūroje dažnai pamaišydami. Išdžiūvusias jas laikykite maišelyje ar sandariame inde.
Verta žinoti
*Šparagines pupeles derėtų valgyti tik virtas, kad suskiltų jose esanti ciano vandenilio rūgštis.
*Ankščių spalva nepakinta verdant atidengtame puode ant stiprios liepsnos.
*Virtų šparaginių pupelių nedera ilgai laikyti nuovire, nes pasidarys vandeningos ir neskanios.
*Išvirtas pupeles reikia nusunkti ir laikyti atidengtame puode.
*Ypač skanios piene (dar geriau grietinėlėje) troškintos šparaginės pupelės.


    Daugiau straipsnių
Jūsų komentaras :
Jūsų vardas*:
Komentaras (iki 1000 simbolių)*:
:) (laimingas) :D (super)
(hi) (paraudes) (fu) (kvailas)
(keista) :P :( (valio)
(nesamone) (masto) 8| (ok)
Apsaugos kodas*:
* - laukai turi būti užpildyti

Šiandien

  Lapkričio 24, penktadienis.
  Saulė teka 08:06, leidžiasi 16:04.
  Mėnulis teka 12:30, leidžiasi 21:02.
  Mėnulis Vandenyje, pilnėjantis, I ketvirtis. Jaunatis lapkričio 18 d.
  Gerardas, Mantvilas, Žybartė, Tvirmantė
  Žiedų diena. Baltinkite medžius. Purenkite, kalkinkite dirvą, dezinfekuokite. Remontuokite, valykite, tvarkykite, vėdinkite namus, rūsius ir kitas patalpas. Nepalanku sėti, sodinti, laistyti.
  Lapkričio upelis iš krantų, šienas į kupetas.

Apklausa

Ar užsisakytumėte elektroninę „Sodo spalvų” prenumeratos versiją?

 El. paštas: redakcija@sodospalvos.lt, tel. (8 5) 275 2082